fbpx Skip to main content

Miksi häävideokuvaaja kannattaa varata ja mitkä ovat kuvaajan vinkit hääparille?  Me kysyimme ja pyysimme Katariina Rautasta vastausten lisäksi myös kertomaan, kuinka hän itse on löytänyt tiensä häiden pariin.

“Videokuvaus on aina ollut lähellä sydäntäni. Kaikki alkoi siitä, kun sain lapsena ensimmäisen digikamerani ja innostuin videoimaan milloin mitäkin. Samoihin aikoihin meillä oli ala-asteella elokuvaprojekti, missä kuvattiin luokalle oma elokuva! Se oli jännää ja siitä keksinkin, että voisin toteuttaa omaa luovuuttani videokuvausten avulla. Kuvasin paljon hevosia ja tein niistä taiteellisia videoita. Siinä sain yhdistettyä kaksi mielenkiinnon kohdettani – hevoset sekä videokuvauksen.

Aikaa kului, tuli aika hakea ammattikouluun ja päädyin Media-assistentti puolelle. Päätös oli helppo, sillä olen aina ollut luova ja rakastin videokuvaamista. Muutama vuosi valmistumisen jälkeen sain mahdollisuuden tehdä työkseni videoita yrittäjänä. Nyt kuvaan häävideoita, sekä yrityksille esittely-, käytönopastus -ja mainosvideoita.

Häävideokuvaus on iso toteutus. Se sisältää monta eri työvaihetta, kuten käsikirjoituksen, palaverit, kuvauksen suunnittelun, mikkien laiton sekä valojen asettelun oikeisiin kohtiin.

Monesti häissä on valo- ja videokuvaaja molemmat paikalla. Videokuvaajana pitää osata toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa. On myös hyvä suunnitella etukäteen missä kumpikin liikkuu, ettei mennä toisten eteen. Myös asiaan kuuluva pukeutuminen on tärkeää ja sen avulla videokuvaaja pystyy sulautumaan juhlavieraiden joukkoon.

Kuten kaikki tiedämme, niin Suomen kesä voi yllättää ja alkaa satamaan. Sateen yllättäessä videokuvaajalla on sateenvarjo mukana, jota mahdollinen assistentti, bestman tai kaaso pitää. Olisi hyvä, jos hääpari olisi varautunut sateeseen ja hankkinut hienon sateenvarjon, jota voidaan hyödyntää valokuvissa tai videoissa.
Myös jokin katos tai muu sisätila olisi hyvä olla varalla katsottuna hääparin kuvausta varten, jotta dokumentaarinen video itse hääparista ei jäisi ottamatta eikä juhliin tarvitsisi palata sateesta kastuneena.

3 vinkkiä hääparille:

  • Olkaa kuin videokuvaajaa ei olisi! Ei myöskään kannata turhaan jännittää kuvausta, vaan nauttia hääpäivästä – me hoidamme sen ikuistamisen.
  • Kuvaajille kannattaa aina antaa suuntaa-antava aikataulu ohjelmista ja yllätysnumeroista, jotta mikään ei jää ikuistamatta! Esimerkiksi vihkimisen osalta kannattaa aina infota kuvaajaa siitä miten vihkiminen tapahtuu. Ja jos tulee muutoksia, niin infota tästä viipymättä kuvaajaa.
  • Infoa kuvaajaa, jos joku vieraista ei halua näkyä kuvissa tai jotain asiaa ei haluta kuvattavan. Näin pystytään suunnittelemaan kuvaukset niin, että kukaan ei joudu tahtomattaan videolle.

Videokuvaaja kannattaa ehdottomasti ottaa häihin, jos halutaan ikuistaa tärkeän päivän parhaimmat hetket videolle. Myös puheet tallentuvat videolle ja näihin ihaniin, ikimuistoisiin muistoihin pääsee palaamaan uudelleen vielä vuosienkin päästä. Jos valokuva kertoo tuhat sanaa, niin video kertoo kaiken!

Kun haluat ikuistaa oman tärkeän päiväsi, niin teen hääkuvauksia ja videoita ympäri Suomen. Kaiken näköisille ja kokoisille häille. Hinnaston löydät nettisivuiltani https://katariina.lizart.fi Myös erikoisemmat toteutukset onnistuvat, joten kysy siihen tarkempi tarjous.”