fbpx Skip to main content

Hääkutsujen kirjo on nykypäivänä valtava, sillä jokainen hääkutsu saa ja kuuluu olla hääparin näköinen! Kutsu voi olla perinteiseen tapaan paperinen kutsukortti, tai vaihtoehtoisesti vaneripalalle kirjoitettu. Myös häänettisivut ovat yleistyneet, jolloin kutsutkin voi lähettää sähköisesti. Mutta olipa hääkutsu missä muodossa tahansa, muutama perusasia tulisi silti löytyä jokaisesta kutsusta.

Save the Date

Save the Date (suomeksi “varaa päivä”) -kortti tulisi lähettää 6-12kk ennen hääpäivää. Varsinkin jos vieraita on tulossa ulkomailta, kutsu kannattaa postittaa hyvissä ajoissa. Kortissa tulisi mainita hääparin lisäksi päivämäärä, paikkakunta sekä tieto siitä, että virallinen hääkutsu lisäinfoineen saapuu myöhemmin.

Hääkutsu

Itse hääkutsu tulisi lähettää viimeistään 2-4kk ennen hääpäivää. Kutsussa tulisi käydä ilmi juhlan pääkohdat, eli missä vihkiminen ja juhlapaikka sijaitsee, ja moneltako vieraiden odotetaan saapuvan paikalle. Kutsusta tulisi myös löytyä viimeinen ilmoittautumispäivä.

Kutsun liitteet / infokirje

Kutsuun voi lisätä liitteeksi tilanteen mukaan esimerkiksi ajo-ohjeet perille, ohjeet majoittumisen suhteen tai muuten juhlien kannalta oleellista tietoa. Myös lahjatoiveet tulisi virallisen kutsun sijaan löytyä hääinfosta.

Itse päivän ohjelmaa ei välttämättä tarvitse kertoa vielä tässä vaiheessa, sillä useimmiten juhlapaikalta löytyy ohjelmataulu. Ja harvemmin lopullinen aikataulu on vielä kutsujen lähettämisen aikaan edes valmis.