fbpx Skip to main content

Mikä on hääpaikan somistuspalvelu?

Ostaessasi Hääpaikan Somistuspalvelun ostat itsellesi vapauden jättää päävastuun juhlatilan somistuksesta meille. Suunnittelemme ja toteutamme juhlapaikan somistuksen toiveitanne kuunnellen. Teemme moodboardin/somistussuunnitelman, laskemme ja päivitämme somistusbudjettia sekä hankimme suunnitelman ja budjetin mukaiset somisteet. Itse hääpäivänä hoidamme juhlapaikan koristelun valmiiksi ennen juhlien alkua ja somisteiden purun seuraavana päivänä.

Paljonko somistuspalvelu maksaa?

Palvelun hinta on 3800 € (max. 100 hlö hääjuhla) ja yli 100 henkilöä tarjouksen mukaan. Alle 25 hlö hääjuhlia ajatellen olemme luoneet valmiit somistuspaketit, tutustu täällä. Tampereen ulkopuolella hintoihin lisätään matka- sekä majoituskustannukset, ja palkkiomme lisäksi muiden yritysten tuotteet ja palvelut laskutetaan erikseen.

Meidän hintamme lisäksi hääpari määrittelee itse käytettävissä olevan somistusbudjetin, joka kattaa mahdolliset somistehankinnat. Tämä erillinen somistusbudjetti pitää sisällään myös ns. käyttötavarat, kuten kynttilät, patterit, teipit ja muut pientarvikkeet. Somistuksessa käytettävät kukat voi sisällyttää tähän budjettiin tai kukkabudjettiin.

Mitä kaikkea somistuspalveluun sisältyy?

Jokainen somistuspalvelu sisältää alkutapaamisen, jossa käydään tarkemmin läpi toiveita ja ajatuksia somistuksen suhteen. Pyrimme myös aina käymään hääparin kanssa juhlapaikalla jo heti suunnittelun alkuvaiheessa, jotta tilan realiteetit ovat tiedossa alusta alkaen.

Kaikki meidän omat somisteemme sekä vuokratuotteet ovat somistusasiakkaidemme käytettävissä ilman lisäveloitusta. Lisäksi hääpari saa valita kattaukseen Annu’s Adornmentsin pellavaisista vuokralautasliinoista itselleen mieluisat, ja By Enniveera toteuttaa somistuksen mukaiset häätuotteet (paikkakortit, pöytänumerot, istumakartta sekä tervetuloa -kyltti).

Tuotteiden lisäksi palvelu pitää sisällään myös hääsuunnittelijan tekemän työn, eli somistuksen suunnittelun, muokkauksen, somisteiden etsinnän sekä hankinnan, hintojen vertailun, kokonaisuuden hallinnan, sekä itse somistuksen toteuttamisen ennen hääjuhlan alkua.

Kuinka hommat etenevät?

Ensiksi sovitaan alkutapaaminen, joka voidaan toteuttaa etätapaamisena tai kasvotusten toimistollamme Tampereella. Tässä tapaamisessa kysymme toiveita ja yksityiskohtia häiden teemasta sekä ajatuksista somistuksen suhteen. Mikäli olette keränneet ideakuvia valmiiksi, tämä on oikea hetki esitellä ne. Tapaamisen lopuksi käydään yhdessä sopimus läpi ja saatte sen tutustuttavaksi ajan kanssa. Itse alkutapaaminen ei siis vielä sido valitsemaan meitä, vasta allekirjoitettu sopimus tekee sen.

Alkutapaamisen ja allekirjoittamisen jälkeen alkaa suunnitelman työstäminen. Tässä vaiheessa maksetaan myös ensimmäinen osa meidän laskusta, joka kattaa suunnittelutyön. Alkuvaiheessa hääparilla saattaa olla useampia toisistaan eroavia toiveita tai yksinkertaisesti vain liikaa erilaisia vaihtoehtoja. Hääsuunnittelijan tehtävä on koota toiveet ja ajatuksen yhteen, ja löytää somistuksen punainen lanka. Hääparille muodostetaan ensimmäinen versio somistussuunnitelmasta, josta löytyy hääparin toiveita ja hääsuunnittelijan ajatuksia yhdistettynä. Ensimmäisen version tarkoituksena on toimia suuntaviivoina – kun isot linjat on lyöty lukkoon, voidaan yksityiskohtia alkaa tarkentamaan.

Somistussuunnitelma ja -budjetti kulkevat käsi kädessä alusta alkaen, ja molempia päivitetään samanaikaisesti. Tästä syystä onkin tärkeä selvittää mitkä somistuksessa ovat niitä, joista hääpari ei halua joustaa ja mitkä ns. toissijaisia kokonaisuuden kannalta. Itse suosittelen panostamaan niihin osa-alueisiin, joiden parissa vieraat viettävät paljon aikaa. Näitä on esimerkiksi kattaus, ja tästä syystä pöytäsomisteiden suunnittelu ja yleisilme onkin yleensä ensimmäinen asia, jota suunnitelmassa tarkennetaan. Kun pöytien suuntaviivat ovat suht mallillaan, saadaan myös budjettia päivitettyä jälleen ajan tasalle.

Suunnitelmaa ja budjettia päivitetään siis aina, kun tulee jotain päivitettävää. Joidenkin hääparien kanssa viestitellään kerran kuussa, toisten kanssa parin kuukauden välein ja toisten kanssa viikoittain. Tämä riippuu täysin hääsuunnittelun aikataulusta, hääparin omista toiveista sekä siitä, millaisessa aikataulussa somistussuunnitelma saadaan viimeisteltyä. Yleisesti yhteydenpito on vilkkaampaa alkuvaiheessa, kun suunnitelma hakee vielä muotoansa sekä loppuvaiheessa, kun lopullinen vieraslista on tiedossa ja yksityiskohtia viimeistellään. Hääsuunnittelija on kuitenkin aina sähköpostin päässä tarvittaessa.

Viimeisen kuukauden aikana ennen häitä viimeistellään siis mm. paikkakortit, istumajärjestykset sekä somistuksen lopulliset yksityiskohdat. Vierasmäärä saattaa lopulta olla yli kymmenen henkeä vähemmän kuin mitä odotettu, joten tässä vaiheessa saatetaan vielä tehdä viime hetken muutoksia pöytien kokoon tai sijoitteluun, ja tämä tottakai vaikuttaa myös esimerkiksi pöytäsomisteiden tai lautasliinojen lopulliseen määrään. Tämä on kuitenkin tuttua hommaa hääsuunnittelijalle, joka mukauttaa suunnitelmaa sen verran, mitä on tarve. Noin kuukausi ennen hääpäivää laskutetaan myös meidän laskun loppuosa sekä tähän mennessä hankitut somisteet.

Itse hääpäivän koittaessa hääparin ei tarvitse osallistua juhlatilan somistamiseen, sillä me teemme sen. Hoidamme myös somistuksen purun sekä mahdollisten muualta vuokrattujen somisteiden palauttamisen juhlan jälkeen. Loppulasku somisteista ja mahdollisista vuokrauksista laskutetaan häiden jälkeen.

Entä jos somistusbudjetti on pieni?

Pieni budjetti ei automaattisesti tarkoita huonoa, eikä iso budjetti hyvää.

Hääsuunnittelijan tehtävä on saada toteutettua hääparin toiveet annetun budjetin mukaisesti. Joskus kuitenkin toiveet ja budjetti eivät ole millään tavalla realistiset keskenään, ja silloin hääsuunnittelijan tehtävä on kertoa hääparille rehellisesti mitä heidän budjetillansa on mahdollista toteuttaa ja mitä ei. Hyvin kärjistetysti voisi sanoa, että mitä tarkemmat toiveet niin sitä enemmän rahaa tulee varata. Esimerkiksi, jos toiveena on jokin tietty somiste tietystä paikasta, tämän lopullinen hinta ei ole sama, kuin mitä nettisivuilla lukee. Yleensä tähän tulee päälle joko postitus- tai muut toimituskulut, jotka saattavat tuplata tuotteen hinnan.

Välillä on myös käynyt niin, että varatusta budjetista on jäänyt yli puolet käyttämättä. Määritelty somistusbudjetti ei siis missään nimessä tarkoita sitä, että koko summa pitäisi käyttää!