fbpx Skip to main content

KUKAT JA SOMISTUS

Kesähäissä on mahdollista hyödyntää ihania luonnosta löytyviä kukkia sekä kasvillisuutta. Koivut ovat vihreimmillään ja kedon kukat kauneimmillaan. Niittyleinikit kukkivat kesäkuussa, ja kesän edetessä niittyjen muut kukat nousevat loistoonsa. Jos kevätkukissa näkee enemmän hentoja pastellisävyjä, niin kesäkukissa värit saavat olla voimakkaita ja kirkkaita yhdistettynä luonnosta löytyvään kirkkaanvihreään.

Jos syksyhäissä pöytäsomisteisiin tuodaan elementtejä oksista, kävyistä sekä havuista, kesähäissä voidaan koivunoksien sekä heinien lisäksi käyttää myös esimerkiksi raikkaanpunaisia retiisejä!

Kesäillat ovat valoisia, joten pienet yksittäiset valosomistukset eivät välttämättä erottu riittävästi. Yksittäisten kynttilöiden sijaan kannattaa valita valoverhoja tai lipputankovalot valaisemaan kesäyön juhlintaa.

RUOKA

Kesällä kannattaa suosia kevyitä, mutta ruokaisia salaatteja, keittoja, sämpylöitä tai vaikka cocktailpaloja. Ruoan olisi hyvä olla täyttävää ja raikasta, sillä harva meistä haluaa helteillä syödä rasvasta tai raskasta ruokaa.

Tarjoiluissa kannattaa hyödyntää sesongin tarjontaa, oli kyseessä sitten pääruoka, jälkiruoka tai juoma. Suomalaisia marjoja voi käyttää niin jälkiruokien pohjana kuin juhlajuoman maustamiseenkin.

PUKEUTUMINEN & KAMPAUS

Kesähäissä helmat saavat hulmuta ja mekoista saa löytyä ilmavuutta sekä kevyttä kangasta. Hankaavat, hiertävät ja kiristävät vaatteet sekä kengät kannattaa unohtaa heti alkuunsa, sillä kesäillasta on paljon mukavampi nauttia esimerkiksi paljan jaloin nurmikolla.

Myös kampaukset saavat olla ilmavia ja rentoja ylihuolitettun sijaan. Surffikiharoita näkee juhlakampauksissa vuodesta toiseen ja varsinkin kesällä erilaiset variaatiosta tästä rennosta, mutta näyttävästä kampauksesta ovat suosittuja. Hiuksia voi myös koristaa kukilla tai omatekoisella seppeleellä.

FARM TO TABLE -KUVAUKSET
Kuvaaja: Minttu Saarni
Kukat: Erika, Helmivillakko
Kalusteet: Booknäs, Lauvalan ratsutila, Mirantik
Kakku: Purppurahelmi
Kuvauksien organisointi ja somistus: Blush