fbpx Skip to main content

Moni haluaa pitää häänsä kesällä, vaikka suomen kesä on tunnetusti hyvin arvaamaton sään suhteen. Säätä ei voi ennustaa mitenkään ja monesti vesisade saattaa muuttaa suunnitelmia. Huhti-toukokuu voisi siis olla oikeen hyvä aika viettää keväthäitä kesähäiden sijaan, vai mitä olet mieltä?

Keväthäissä sääolosuhteisiin tulee monesti varauduttua paljon paremmin ja aurinkokin paistaa. Lunta saattaa vielä paikoin esiintyä, mutta eihän se menoa haittaa (eihän?). Keväthäissä on kuitenkin muuten paljon mahdollisuuksia, sillä monet suositut kirkot ja hääpaikat saattavat olla vapaana lyhyemmälläkin varoitusajalla, kun ollaan sesonkiajan ulkopuolella. Mahdolliseti suurin osa vieraistakin pääsee saapumaan paikalle, kun ei olla kiireisimmissä kesälomailun ajankohdassa. 

Keväthäissä somistuksessa voidaan ottaa vaikutteita myös tulevasta kesästä. Talven synkkyys on silloin selätetty ja on aika nauttia auringon valosta ja kauniista kevään ja kesän väreistä. Tulppaani, neilikka sekä narsissi ovat kauniin värikkäitä kevään kukkia, joita voi hyvin käyttää hyödyksi somistuksessa. Keväthäissä ei siis kannata pihistellä väreistä tai kukista, vaan nauttia luonnon heräämisestä. Hyödynnä siis luonnon antimia.

Suomen kesä on valoisa ympäri vuorokauden, joten silloin valot ja kynttilät ovat esillä suurimmaksi osin tyylin vuoksi. Keväällä illat ovat vielä pimeitä, joten kynttilät ja valot pääsevät omaan loistoonsa ja toimivat jo itsessään upeana somistuksena. Keväthäissä on siis omat plussat ja miinukset, niin kuin kaikissa häissä. Vuodenajasta riippumatta jokaisen häät saavat näyttää juuri oman näköisiltä, ja loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin tunnelma.

– Jenni