fbpx Skip to main content

Minimalismi on abstraktin taiteen suuntaus, jossa pyritään keskittymään kaikkein olennaisimpaan ja karsimaan ilmaisu turhista rönsyistä. Sanalla tarkoitetaan yleensä myös kaikkea niukkaan, vähäiseen tai pieneen viittaavaa.
-Wikipedia

Kuinka itse kuvailisit minimalistista tyyliä? Monelle meistä tulee ensimmäisenä mieleen pelkistetty, luonnonläheinen tyyli, jossa värimaailma sijoittuu mustan, valkoisen sekä beigen ympärille. Tällaista Skandinaavinen Minimalismi suurimmalta osin onkin, joten mielikuva on ymmärrettävä. Minimalismia voi kuitenkin olla myös aprikoosin sävyiset lautasliinat ja kirkkaan keltaiset kukat, jos asettelu noudattaa yksinkertaista ja pelkistettyä kaavaa.

Älä siis pelkää käyttää värejä, vaikka häiden teemana olisikin minimalismi.

Hääkattauksessa Minimalismi tarkoittaa sitä, että vain tarpeelliset asiat pidetään ja kaikki muu jätetään pois. Pöydästä ei siis esimerkiksi löydy tuplakatetta, katelautasia tai vieraslahjoja. Somisteita on mieluummin liian vähän, kuin liikaa, ja ne ovat pelkistettyjä sekä ajattomia.

Kukkasidonta on ilmavan ja rönsyilevän tyylin sijasta perinteisempää ja yleensä valitaan vain muutama eri lajike käytettäväksi.

Yksinkertainen on kaunista, mutta se ei missään nimessä tarkoita värien unohtamista.