fbpx Skip to main content

MORSIAN

Morsiamen suurimmat panostukset ovat kampaus sekä meikki silloin, kun häitä varteen käydään laittautumassa ammattilaisen luona. Eri kampaamoita ja meikkaajia kannattaa vertailla kuvien ja hintojen perusteella, sillä jokaisella tekijällä on oma tyylinsä ja käden jälki. Mitä tarkempi oma näkemys on kampauksesta ja meikistä, sitä suuremmalla syyllä kannattaa aina ottaa koemeikki ja -kampaus. Näin tietää varmaksi mitä on tulossa, sekä pystyy laskemaan kauanko valmistelut vievät aikaa hääpäivänä.

Nykyään useat morsiamet panostavat myös ripsiin ja kynsiin hääpäivänänsä. Kynnet ja ripset voi mennä tarvittaessa laitatuttamaan vasta häitä edeltävä edellisenä päivänä, mutta monessa paikassa ripsien suhteen suositus olisi ottattaa ne kuukautta aiemmin ja käydä huollattamassa juuri ennen häitä.

Tekstin kuvat : Vierula Photography

Jotkut haluavat panostaa yhden tai kaksi kertaa kasvohoitoon ennen häitä. Nämä hoidot tulisi aina tehdä useampia viikkoja ennen häitä eikä tehopuhdistuksia kannata ottaa alle viikkoa ennen häitä.

Suihkurusketus tai solarium, sekä muut itserusketusmenetelmät ovat yleistyneet morsiamilla, jotka haluavat heleän päivetyksen vaalean hääpukunsa kanssa. Tätäkään ei kannata jättää häitä edeltävään iltaan, jotta väri ehtii tasoittua eikä puku tahraannu irtoavasta väristä. Näissä tapauksissa kannattaa muistaa ihon kuoriminen ennen rusketuksen laittamista, sillä silloin väri tarttuu ihoon paremmin eikä välttämättä tule läikikkääksi.

Toiset haluavat, että kampaaja ja meikkaaja saapuvat sinne missä morsian on, sillä tämä on morsiamelle helpoin ja nopein tapa toteuttaa laittautuminen. Jos tarkoituksena on laittaa samaan aikaan myös kaasojen kampaukset ja meikki kuntoon, voi olla tilan kannalta suositeltavampaa valmistautua ammattilaisen omassa työtilassa.

Tutustu Glamour Hair, jos haluat kampaajan hääpäivän aamuna kotiisi.

SULHANEN

Sulhasen kauneuteen kuuluu esimerkiksi parturikäynti sekä mahdollisen parran huolto. Riippuen sulhasen parrankasvusta, tämä saatetaan joutua tehdä jopa hääpäivän aamuna. Myös hääpäivänä voi tarvita parturin palveluita, jos sulhasen hiukset halutaan laitattaa. Ja voi sulhanenkin käydä kasvohoidossa ennen häitä tai hanki rusketusta, miksei! Mutta aivan kuten morsiamenkin, nämä kannattaa hoitaa ajoissa, eikä edellisenä päivänä.

KAASOT JA BESTMANIT

Kuka vastaa kaasojen ja bestmanien kauneudesta, ammattilaiset vai he itse? Jos ammattilainen, kuka tämän kustantaa? Jotkut hääparit tarjoavat kampauksen ja meikin kaasoilleen sekä parturikäynnin bestmaneille, jotkut jättävät tämän heidän itsensä kustannettavaksi. Kaasoille harvemmin tehdään koekampauksia tai meikkejä. Näitäkin voi tietenkin hahmotella ja harjoitella itse etukäteen. Kaasojen määrästä riippuen kannattaa varautua siihen, että kaunistautumiseen voi mennä tovi, jos koko seurue on samassa paikassa ja saman ammattilaisen käsiteltävänä. Bestmanien hiukset voidaan laitattaa myös hääpäivänä, kuten sulhasenkin, jos näin halutaan.